Kungliga Djurgårdens Intressenter | Eva Hild gör sommarutställning på Djurgården – initierad av Prins Daniel
13174
single,single-post,postid-13174,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12.1,vc_responsive

Eva Hild gör sommarutställning på Djurgården – initierad av Prins Daniel

eva_hild_2008_11

Eva Hild gör sommarutställning på Djurgården – initierad av Prins Daniel

16:11 23 mars in Nyheter

Från den 5 juni till den 31 augusti får vi njuta av den svenska konstnären Eva Hilds skulpturer här på Djurgården.

Utställningen är initierad av H.K.H. Prins Daniel och arrangerad av Galleri Andersson/Sandström i samarbete med Kungliga Djurgårdens förvaltning.

Eva Hild har med sina karaktäristiska organiska former blivit en av Sveriges mest framgångsrika skulptörer. Hon har även en stark position på den internationella konstscenen och är representerad i betydande privata och institutionella samlingar runt om i världen. Vid Konstakademins högtidssammankomst den 17 februari 2017 mottog Eva Hild Asmund och Lizzie Arles skulptörpris.

Presentationen av Eva Hilds skulpturer följer upp förra årets väl mottagna och mycket uppskattade utställning med Tony Cragg. Det framgångsrika samarbetet med Kungl. Djurgårdens förvaltning har resulterat i att Galleri Andersson/Sandström fått ett treårigt uppdrag att arrangera skulpturutställningar på Djurgården. Årets utställning kommer att bestå av sex storskaliga Hild-skulpturer som installeras på ömse sidor längs Djurgårdsbrunnskanalen.

eva_hild_loop_through1Det material Eva Hild ofta förknippas med är svart- eller vitmålad stengodslera men i utställningen på Djurgården går konstnären upp i format och verken är i aluminium. Utplacerade på Djurgården tillför samspelet mellan naturen och skulpturerna en extra dimension. Den ständigt skiftande naturen ramas in och förändras genom hålrummen i Hilds enastående skulpturer.

Vi välkomna varmt utställningen till Djurgården och konstaterar att nu har vi ännu en anledning att längta till sommaren.