Kungliga Djurgårdens Intressenter | NYHETER
12408
page,page-id-12408,page-template,page-template-blog-large-image-whole-post,page-template-blog-large-image-whole-post-php,ajax_fade,page_not_loaded,,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12.1,vc_responsive

Här hittar du nyheter och information som kan vara av intresse för dig som arbetar på Djurgården.
Här har även Djurgårdsintressenterna möjlighet att dela med sig av sin information, som kan vara till nytta för kollegorna runt omkring.

racing-bicycle-161449_1280

Trafikinformation inför Sthlm Bike den 3 september

20:41 29 augusti in Nyheter

På söndag morgon får vi besök av ett cykellopp.

De kommer riktigt tidigt till oss, så påverkan blir begränsad. Se karta: Karta.hemsida[1].compressed.

Loppet startar kl. 07.00 på Norrbro och går via Strandvägen, Djurgården, Frihamnen, Norra Djurgårdstaden, Stora Skuggan, Bergshamra till Ulriksdals Slott. Här vänder vi tillbaka mot city via Hagaparken, Sveavägen, Brunkebergstorg, Stadshuset, Norrmälarstrand, Kungsholmstorg, Kungsholmstrand, Kristineberg, Fredhäll, Västerbron, Södermälarstrand, Torkel Knutsson gata, St Paulsgatan, Slussen och Skeppsbron för att gå i mål på Norrbro och äta frukost på Strömgatan. Så fort sista cyklist har passerat öppnar vi upp gator och vägar.

Om du behöver passera under pågående lopp så prata med en funktionär så hjälper de dig.

Vi vill gärna samarbeta så vi hoppas att du har förståelse för att du ibland kan behöva vänta ett par minuter.

Vi ”drar snöret” kl. 10.30 vid Västerbron och räknar med att sista cyklist är i mål 11.00

Busslinjerna är omlagda, 170903 Sthlm Bike.

tjejmilen

Trafikinformation inför Tjejmilen

20:37 29 augusti in Nyheter

Tjejmilen som går av stapeln lördagen den 2 september 2017.

Första start är kl. 13.00 från start- och målområdet vid Gärdets Sportfält/Lindarängsvägen.

För mer information se www.tjejmilen.se

Trafikinformation 

PÅ kartan hittar du information om avstängningar kring Tjejmilen. Om du inte hittar svar på din fråga, mejla info@tjejmilen.se, eller ring 08-545 664 40.

foto.001

Stockholm Photo Trophy – ett Djurgårdsstopp på vägen mot Nordkap

22:55 20 juni in Nyheter

Den 21-22 augusti gör 90-talet fotografer ett stopp på Djurgården på sin väg mot Nordkap. De ska alla delta i ”the Stockholm Photo Trophy”.

Fotoeventet Paris-Nord Cape pågår under en hel månad och arrangeras för 18 året, men för fototävlingen i Stockholm är det premiär. Allt tack vare ett fantastiskt samarbete mellan Visit Stockholm, KDI och Nordiska museet.

De 21 augusti utmanar vi fotograferna att fotografera runt om på Djurgården, på kvällen ska fotona lämnas in och påföljande morgon börjar juryn sitt arbete. Juryn består av representanter från National geographic, SvD, Visit Stockholm samt Nordiska museet.

Under dagarna kommer fotografierna att projiceras på Nordiska museet och kl 12 den 22 augusti presenteras vinnarbilden av juryn.

Bilderna kan vi sedan använda i marknadsföringen av Djurgården och Stockholm.

Vad vinner fotografen som tagit bilden? Självklart att få uppleva mer av Djurgården. Hasselbacken bidrar med två hotellnätter för två personer, de får Stockholm Pass för att få uppleva sina favorit platser på nytt och en personlig visning av Nordiska museet.

Tack till alla som bidrar!

 

 

 

EBBA.bild2

Vi välkomnar ”Ebba på Djurgården” som ny medlem i KDI

20:39 20 juni in Nyheter

Drömmen blev sann på Djurgården – egentillverkad skopglass efter italienskt recept. Nu får vi smaka.

Så här beskriver Kjell Lund hur familjens dröm om att en dag starta ett eget glasscafé förverkligats i ”Ebba på Djurgården”:

För att göra en lång historia kort så gick hela familjen förbi aktuell kiosk på nationaldagen 2016, och döm av vår förvåning att kiosken var helt stängd både vid ankomst/avresa från Djurgården.

Sedan fick jag under hösten samma år ”nys” om att ägaren Magnus ville avyttra sina tre kiosker på Djurgården. Vi kom överens om ett övertagande och har sedan december-mars totalrenoverat den lilla 8-kantiga kiosken helt invändigt. Vi har skaffat oss 2 olika gelato utbildningar, (som glassen så fint heter i Italien)… och sedan i början av maj månad så tillverkar vi all skopglass själva!

Vår inriktning kommer således vara god italiensk glass, med kompletterande varma tilltugg för kyligare dagar.

Detta är som sagt ett litet familjeföretag där hela familjen är engagerade, (inklusive Ebba själv).

Vi bara älskar Djurgården och dess fina miljö och alla sevärdheter, och är väldigt glada över möjligheten om att få bli aktiva medlemmar i Kungliga Djurgårdens intressenter!

Vi säger välkomna! Och ser särskilt framemot att få provsmaka glassen. 25 % rabatt på skolklassen ingår i listan över förmåner – se här.

 

ThielskaGalleriet-640x640

UPPDATERAD 20/6 – Årets förmånslista för KDI medlemmar är klar – hämta här!

09:14 20 juni in Nyheter

OBS! LISTAN UPPDATERAD DEN 20 JUNI 2017.

Ju mer vi känner till om varandra, desto lättare blir det att utövar ett riktigt bra värdskap på Djurgården. Därför känns det fantastiskt att se hur alla KDI:s medlemmar öppnar sina dörrar för kollegorna och hur vi tillsammans generöst  välkomnar varandra. Så passa på att upptäcka Djurgården ordentligt.

I år har vi nöjet att välkomna våra tre nya medlemmar:  Vikingaliv, Villa Godthem, Ressel Rederi AB, STHLM Music City samt idag Ebba på Djurgården till listan för KDI medlemmars förmåner.

PRAKTISKT:
Listan laddar ni ner här: 170620 medlemsförmåner KDI. Distribuera lista till hos er berörd personal: entrépersonal, konduktör, båtpersonal, restaurangpersonal etc.

Mot uppvisande av giltigt personalkort får man ta del av trevliga erbjudanden enligt listan. Missa inte att visa upp kortet innan beställning.

Med giltigt personalkort menas att kortet innehåller: Företagets logga, den anställdes för- och efternamn och giltighetsdatum.

Erbjudandet avser endast den anställde, om inte annat anges.
Ha så trevligt hos och med varandra!

DSC_0234

Djurgårdsjakten lockade

21:00 10 juni in Nyheter

120 personer – noga utvald frontpersonal på Stockholms hotell och turistbyråer, fick under en eftermiddag och kväll uppleva smakprov på vad Djurgården kan erbjuda deras gäster i sommar.  Som alltid är det svårt att sätta ihop programmet – för det finns så mycket att berätta, men vi försöker lyfta nyheter, var rättvisa och se till att alla trivs och för med sig så mycket upplevelser som övligt med sig hem till kollegorna.

DSC_0222Denna kväll fick man träffa slottsfogde Magnus Andersson, teaterdirektör Sissela Kyle, representanten från årets museum Prins Eugens Waldermarsudde.

Gästerna fick uppleva en båttur med Strömma och smaka kaffe från CoffeeCow.

Jakten gick förbi nyöppnade Vikingaliv, Vasamuseet och Junibacken.

Vi lyfte temat ”mat” på POP House och intervjuade fantastiska representater för Oaxen Krog och Slip, Spritmuseums restaurang samt från Rosendals trädgård. Därefter släppte vi iväg gästerna till Gröna Lund för att de skulle få provåka Ikaros – om de vågade.

Under kvällen var våra härliga medarbetare från Visit Djurgården på plats och berättade om allt man kan uppleva här hos oss. Självklart delade de ut påsar med information och presenter från alla.

Tack alla för era bidrag.

Nu har vi har gemensam skickat ett uppföljande tack-mail och har fått fantastik feed-back tillbaka. Bland annat ser vi hur man uppskattat det nära samarbeta som eventet är en resultatet av. Att vi bjuder på oss själva och även på varandra. Och för oss har det varit självklart – varje Djurgårdsbesökare är ju en besökare hos oss alla.

Nu ser vi framemot att deltagarna på Djurgårdsjakten skickar sina gäster till oss.

nyadjurgards-varvet-038-310x310

Öppet hus på Nya Djurgårdsvarvet den 15 juni

20:12 10 juni in Nyheter

Nya Djurgårdsvarvet håller öppet hus den 15 juni kl 17-20. Något man inte vill missa.

Flanera på kajen och njut av våra vackra båtar.
Besök våra hantverkare i sina lokaler.
Bli guidad av Båthantverkarna bland vackra träbåtar.

Njut av trädoften och prylarna i snickeriet.
Fynda båtgrejer i Skroten Café & Skeppshandel.
Köp boken om Nya Djurgårdsvarvets historia.

Paella serveras på Skrotens Café 17-20.

Prova på rodd i våra fina skötbåtar.
Prova kappsegling med modellbåtar.
Sitt på Ljugarbänken och lyssna på historier från haven.
Se fotokavalkad från varvsrenoveringen.
Framför allt: Svartleffes Kapell spelar!!

 

Varmt välkomna hälsar oss vännerna på Nya Djurgårdsvarvet

fswk6u9okeg7amt7i2g6

Djurgårdsfärjan fyller 120 år – öppet friande för alla den 11 juni

09:10 09 juni in Nyheter

Djurgårdsfärjan har varit ett stående inslag i stockholmarnas stadsbild sedan 1897. Dessa 120 år uppmärksammans med ett jubileum söndagen den 11 juni.

Jubileumseventet är öppet för alla, och det kommer att hållas på terminalerna på Skeppsbron vid Slussen och Allmänna Gränd vid Gröna Lund. Gästerna inbjuds att delta i frågesport med fina priser i potten och barnen bjuds på klubbor. Eventet pågår mellan klockan 10 och 16. Båtarna går under dagen enligt ordinarie tidtabell.

– Djurgårdsfärjan är ett självklart inslag i Stockholms stadsbild, på samma sätt som Stadshuset och Kungliga slottet, säger Richard Borgström, sjötrafikchef på trafikförvaltningen. Det är något som absolut förtjänar att firas.

Djurgårdsfärjorna ägs av Stockholms läns landsting och bemannas och drivs av Djurgårdens Färjetrafik AB. Sedan 2014 gäller samtliga SL-biljetter inklusive reskassan på båtarna. Närmare 3 miljoner passagerare reser med Djurgårdsfärjorna varje år.

Det blir extra festligt att ta Djurgårdsfärjan vid jubileet den 11 juni. Eventet är också ämnat att sprida kunskap om Djurgårdsfärjans anrika historia. Utöver de moderna färjorna kommer Djurgården 7, byggd 1893, att vara specialinsatt i trafik. Under dagen avgår Djurgården 7 en gång i halvtimmen från Slussen och Allmänna Gränd.

Barnen kan hämta gammaldags färjepolletter vid terminalen på Slussen och byta mot en klubba på Djurgården 7 eller i den gamla pollettkiosken som fortfarande finns kvar bredvid den moderna färjeterminalen på Allmänna Gränd.

– Vi tycker att det är oerhört roligt att Djurgårdsfärjan har fyllt en funktion för stockholmarna i 120 år och är stolta över att vara en del av både Stockholms historia och nutid. säger Petter Sarv, VD på Djurgårdens Färjetrafik AB.

Up leon på Jetgatan[2][1]

Hjälp oss heja fram maraton – spring så spelar vi!

08:47 03 juni in Nyheter

Folkfest på Djurgården. Hjälp oss heja fram löparna.

Spring lika långt som Vasaskeppet seglade uppmanar Vasamuseet, eller spring så spelar vi – erbjuder ABBA the skylt vasaMuseum. Ja, kreativiteten flödar när Djurgårdens aktörer bestämt sig för att välkomna Stockholm Marathon när de löper in på Djurgården den 3 juni.

I år kommer upplevelsen av Stockholm Marathon bli något lite extra när löparna springer genom museiparken och in Djurgården. Tillsammans har Djurgårdens aktörer bestämt sig för att höja stämningen för både deltagare och publik genom att bjuda på korta smakprov av Djurgården.

Och det är många som bidrar längs banan. Så är du publik rekommenderar vi att du tar dig till Djurgården.

Vasamuseet mäter ut sträckan Vasaskeppet seglade och uppmanar alla att springa minst lika långt. Springer du hela maran kommer du att ha avverkat sträckan 32 gånger om. Vasas seglats sträckte sig 1300 meter.

Man kanske inte vill springa maraton på styltor, men det går bra att heja på de som springer med styltorna på. Gröna Lund skickar ut sina jycklare och jonglörer för att höja stämningen.

Silicondockorna[1][2]The winner takes it all? ABBA the Museum vrider upp musiken till inspiration för löparna under parollen ”spring så spelar vi”. Så länge ni springer spelar musiken.

Vid Nordiska museet hejar man på och viftar med nordens alla flaggor. Publiken inbjuds att ta en flagga och vara med.

Strömma ställer upp sin Hop on Hop off buss efter vägen som extra bra utkiksplats för publiken och café.. Det är bara att klättra upp till andra våningen.

Välkommen att heja med oss!

Maratonlöparna passerar Djurgårdsvägen / Skansen till Djurgårdsbron kl  13.15 – 16.10.