Kungliga Djurgårdens Intressenter | Konsumera upplevelser – det gör dig lyckligare!
13280
single,single-post,postid-13280,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12.1,vc_responsive

Konsumera upplevelser – det gör dig lyckligare!

sofiesagfossen-1 (1)

Konsumera upplevelser – det gör dig lyckligare!

12:04 22 maj in Nyheter

Vi blir lyckligare av att konsumera upplevelser än  prylar! Det är vetenskapligt belagt och det tackar vi för. För om det är någon plats som kan leverera exraordinära upplevelser så är de Djurgården.

Rekordmånga samlades till Djurgårdsfrukost den 18 maj för att lyssna på Sofie Sagfossen och för att få besöka nyöppnade Vikingaliv och njuta av Glöds generösa frukost. Sofie Sagfossen är hemmahörande på Handelshögskolan där hon är Sveriges första forskare inom upplevelsekonsumtion.

Sofie delade generöst med sig av sin kunskap och inledde med att diskutera hur vi idag konkurrerar om besökarnas resurser. Ovanför de vanliga kriterierna som kvalitet och pris spelar idag nya kriterier en allt starkare roll. Vi konkurrerar om TID och vi konkurrerar om UPPMÄRKSAMHET, slutligen vilket är nog så viktigt: vi konkurrerar ANSTRÄNGNING för att boka eller att ta del av upplevelsen.

Hur förenklar vi för våra besökare att ta del av vårt erbjudande i en tid, där just tid är en bristvara? En fråga vi alla måste ställa oss.

En annan spännande aspekt är förstås hur ett besök hos oss uppfattas av andra. Passar in på min ”upplevelse CV”? Idag är vi vad vi gör! Och vad som vi delar med oss av i sociala medier.

Sofie har sammanställt de punkter hon lyfte i sitt föredrag. Du kan ladda ner dem här: Djurgården18majSagfossen

Tack alla för en spännande morgon. Tack Vikingaliv och Glöd för ett fantastiskt värdskap.

Missa inte nästa frukost den 7 september.