Kungliga Djurgårdens Intressenter | Hur säkerställer vi ett gott värdskap på Djurgården?
13117
single,single-post,postid-13117,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12.1,vc_responsive

Hur säkerställer vi ett gott värdskap på Djurgården?

IMG_2048

Hur säkerställer vi ett gott värdskap på Djurgården?

09:40 01 mars in Nyheter

Värdskap stod i fokus på den andra Djurgårdsfrukosten. 40-talet Djurgårdsaktörer samlades för att lyssna på Jan Gunnarsson, författare, debattör och grundare av värdskapet. Morgonens värd -Scandic Hasselbackens nya vd Göran Nilsson, hade utlovat en makalös utsikt från Hazelussalen på det anrika hotellet. Och visst levererade han. Vi lyste i kapp med morgonsolen, när vi avnjöt det fina frukostbuffé som så generöst dukats upp.

NYFIKENHET, RESPEKT OCH INSPIRATION

Jag kopplar samman Jan Gunnarsson med tre ord – nyfikenhet, respekt och inspiration. Han bär med sig en beundransvärd nyfikenhet på livet och på sin nästa. I mötet med varje människa finns en respekt för individen och vad denne tar med sig. Slutligen har han en förmåga att dela med sig av sina erfarenheter och sin klokskap. Att han kan inspirera – det var tydligt denna morgon!

IMG_2049

Värderingar i form av en soffa. Värderingar kan manifesteras på många sätt. Här har en konstnär fått skapa fritt utifrån orden ”värme och omtanke”. Soffan är förstås varm.

TÄNKVÄRDA TANKAR

Vi tog med oss många tänkvärda tankar hem. Som vilken skillnad en individ kan göra och att ”everybody is special!” Vi har alla särskilda behov.

Vi introducerades även till frågan om ”gästskap”. Har jag som gäst något ansvar? Kan vi hjälpa gästen att lättare utöva sitt gästskap? Vi inom KDI möter frågan genom att ta ett initiativ att producera en lite guide med frågor och svar för att underlätta för detta. Här kan man få svar på frågor som om man får grilla här, kan man cykla var som helst, var man kan jogga etc. Ja, hur man uppför sig på Djurgården helt enkelt. Jag återkommer om detta.

Hur skapar vi då en kultur där gott värdskap råder?  

Ja, kultur är en manifestation av värderingar. Vilka är våra värderingar? Det är viktigt att kunna svara på och därför  arbetar vi tillsammans igenom dessa bl a genom höstens workshopar.

Svaret på frågan vad vi är och vad vill vi vara måste leda till vad vi gör och hur vi agerar. Resultatet av det arbete vi nu genomför tillsammans kommer att utgöra en viktig grund för hur vi agerar framgent.

Tillit och samverkan var nycklar som Janne lyfte upp. Och jag kan inte annat än hålla med. Tillit är grunden i varje relation och en förutsättning för samverkan. Och samverkan är nyckeln till ett riktigt gott värdskap på Djurgården.

Så låt oss i samverkan arbeta för att säkerställa ett Djurgården där alla känner sig inkluderade och välkomna och alltid möts med respekt värdighet och omtanke.

Tack Janne för en inspirerande morgon och tack Göran och hela gänget på Scandic Hasselbacken för ett föredömligt värdskap.

ps. nästa frukostklubb är den 30 mars på Polismuseet ds.

/Camilla Zedendahl